Sunday, April 1, 2007

NHL (78)...

San José – Phoenix 4–2
(0–0, 2–1, 2–1)

Andra perioden: 1-0 (4.20) Patrick Rissmiller 6 (Mike Grier, Curtis Brown), 2-0 (17.09) Christian Ehrhoff 10 (Marc-Edouard Vlasic, Mark Bell), spel fem mot fyra, 2-1 (18.23) Fredrik Sjöström 10 (Jeremy Roenick, Derek Morris)

Tredje perioden: 3-1 (4.04) Scott Hannan 3 (Mike Grier), 4-1 (5.12) Jonathan Cheechoo 32 (Joe Thornton, Patrick Rissmiller) , 4-2 (8.56) Steve Reinprecht 9 (Keith Ballard, Shane Doan), spel fem mot fyra.

Skott: 25–27 (10-6, 10-11, 5-10)

Utvisningar: San José: 9 x 2 min, 1 x 5 min, Phoenix: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 92,6% istid 59.30, Phoenix: Curtis Joseph 84% istid 58.19

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San José 0, 0, 0, 5, 0 11.36
Fredrik Sjöström, f, Phoenix 1, 0, 1, 0, 1, 9.57
Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 1, 0, 0, 14.44

San José har hittat rätt igen. Segern var lagets femte raka på hemmais. En av anledningarna till uppryckningen är Jonathan Cheechoo som svarade för ett av målen i natt och som har gjorde sju mål på de fem senaste matcherna. Cheechoos mål betydde 4-1 och kom bara 68 sekunder efter Scott Hannans 3-1-mål i början av den tredje perioden. Fredrik Sjöström svarade för ett av Phoenix mål, men det hjälpte inte. Phoenix har förlorat 13 av sin 15 senaste matcher.