Sunday, February 28, 2010

En Intressant Fredag...

Det var en hyffsat intressant fredag på jobbet, taket till virkeslagret hade rasat in på grund av all snö, eller snarare hade tre stycken bjälkar knäckts under vikten. Tanken var att Ingo och lilleman skulle ut och skotta av snön från taket men eftersom det redan hade rasat in så ville de inte upp där och vandra, vilket är ganska förståeligt med tanke på den möjliga risk som ändå fanns. Istället tog jag initiativet att ta en truck och hissa upp mig själv på en pall och åtminstone skotta av snön på den del av taket som hänger ut utöver rullfacken, så att inte någon kund eller någon av oss skulle skadas ifall den delen skulle få för sig att vikas under vikten av snön.

Efter jag nästan tagit hälften av taklängan så dök chiefen upp och tog tag i saker och skickade efter limträbalkar från Kungsbacka för att återställa taket i dess forna skick. Så då började vi med att höja upp taket med hjälp av stortrucken och ett par virkespaket, så vi åtminstone kunde ha en chans att ta bort snön som låg ovanpå. Själva plåttaket hade ju inte gått sönder som tur var utan det var bara bjälkarna som det vilade på som knäckts, annars hade det varit bra mycket mer jobb. Så började vi kapa och såga i limträbalkarna och ett tips till alla er där hemma, var försiktig när ni använder er av vassa och potentialt farliga verktyg då det kan gå jävligt illa om man inte är vaksam. Anledningen till att jag upplyser om detta är ju naturligtvis att jag klantade mig ganska rejält och kunde fan ha skadat mig ganska ordentligt om jag haft otur.

Satt och sågade i limträbalken med våra nya tigersåg som vi fått in i vårt sortiment, den var lite skakig och hade väl inte positionerat mig i den mest optimala ställningen för att såga. Hur som helst när jag precis kommit igenom hela balken så hade jag fortfarande en hel del moment kvar rörandes mot mig och var inte riktigt med på detta, sågen fortsätter naturligt vis att röra sig (fortfarande på) mot mitt ben och sågar till...
Hade ganska tur att jag var en bit ifrån själva balken, hade på mig arbetsbyxor och långkallingar för det hade kunnat gå bra mycket sämre än den rispa som jag slutligen ådrog mig. Bottom line, jag är klantig och borde vara lite mer försiktig på jobbet.

No comments: