Monday, November 3, 2008

Valvaka...

Valvaka imorgon kväll då, vem är på att sitta uppe och titta på den med mig ? Är ju inte bara en utan flera stycken men känns som om ändå den på 5:an kan bli skönast då Filip och Fredrik redan konstaterat att de hejarObama. Får försöka vända på dygnet så man sover en hel del innan skiten börjar vid 11-tiden på kvällen för man skall ju jobba dagen efter. Måste säga att jag inte är så jätte egagerad och insatt i själva valet, det är ju uppenbart vem som man vill skall bli president men det är mest för att jag inte vill se John Mccain som Staternas nästa president.

Jag hade velat sett Ron Paul vinna skiten, han verkade som en förnuftig person med mycke liberala idéer. Det fula är att han är Republikan, http://en.wikipedia.org/wiki/Political_positions_of_Ron_Paul. Det som stör mig lite dock är att han är en pro-life. Har hittat lite mer saker som faktiskt tar emot men jag tror trots allt det hade varit något bra på vägen då han verkar väldigt tvärtemot Bush när det gäller att leka världspolis och låta Storebror styra där hemma. Videon som fick mig att falla, Ron Paul: A New Hope. Verkar som om jag missuppfattat lite, så går det ifall man läser snabbt och slarvigt och inte orkar sätta sig in i allt. Han är en principernas man och har motsatt sig många lagar och förslag då han anser att det inte är delstatens rätt att besluta i det hela utan att det borde beslutats på nationell nivå om jag förstått det hela rätt.




Racet till Vita Huset - Filips & Fredrik

TID: 23:20 - 06:30, Imorgon, 4 november 2008 (Kanal 5)

DIREKT Kanal 5 sänder sin allra första valvaka, det amerikanska presidentvalet, med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som programledare. Maratonsändningen avslutas först när drabbningen mellan Barack Obama/Joe Biden och John McCain/Sarah Palin är avgjord.

Från Bill Till Barack

TID: 01:00 - 02:00, Imorgon, 4 november 2008 (SVT 1)

Svensk dokumentär från 2008. USA-valet. Folke Rydén och Bengt Norborg skildrar USA inför presidentvalet. Med unikt intervjumaterial gör SVT-medarbetarna en resa från 1992 till 2008. Då stod en oprövad Bill Clinton mot George Bush den äldre. Återigen står en oprövad kandidat mot en veteran. Vad har hänt med USA under tiden? Rydén och Norborg söker upp samma amerikanska familjer som de träffade för 16 år sedan. Från 02/11. Även 06/11 i SVT2, 08/11 i SVT2 och 08/11 i SVT24.

Valvaka

TID: 02:00 - 06:00, Imorgon, 4 november 2008 (SVT 1)

SVT:s valvaka från det amerikanska presidentvalet. På plats i en valstudio i Washington DC finns Claes Elfsberg, statsvetaren Sören Holmberg, som håller koll på och analyserar alla siffror, samt en rad gäster, både svenskar och svenskamerikaner. SVT:s korrespondenter valvakar hos republikanen John McCain och demokraten Barack Obama, men vi finns också på plats hos amerikaner i Sverige. I studion i tv-huset i Stockholm tar Lotta Bouvin-Sundberg emot gäster och kommer med reaktioner från våra svenska politiker. Valvakan inleds samtidigt som de första vallokalerna på den amerikanska östkusten stänger. Klockan sex på morgonen får Claes Elfsberg sällskap i Washington av Marianne Rundström som leder valet i mål i "USA-valet; Gomorron Sverige".

USA:s Valvaka 2008

TID: 23:35 - 05:50, Imorgon, 4 november 2008 (TV4)

Vem som blir USA:s nästa president avgörs i natt och TV4 sänder direkt både från Stockholm och Washington. I studion i Stockholm finns Petra Nordlund som tillsammans med professor Peter Esaiasson analyserar läget. Från House of Sweden i Washington medverkar Anna Lindmarker som tillsammans med experter, USA kännare, svenskamerikaner och diplomater kommenterar kring valet. TV4:s korrespondenter direkt på plats från demokraternas och republikanernas valvakor undernatten.

No comments: