Wednesday, November 26, 2008

Grattis...

Käraste John Nordling, nu blir du utan ytterligare en biobesökare på din producerade film Låt Den Rätte Komma In detta efter ditt lilla utspel angående Ipred. Hade tänkt att gå och se den för den verkade värd, hade säkert dragit med mig några och försökt få lite folk att se den då bra svensk film inte är särskilt vanligt (enligt mig). Jag hade kanske till och med köpt filmen sen men det kommer jag definitivt inte göra efter detta. Det enda ni gör med detta är att få folk ännu mer förbannade och förlorar ännu mer kunder då ni börjar bedriva häxjakt gentemot oss.

Hela grejen med Ipred är helt befäng och det är stora företag som kommer ge sig efter ungdomar och pressa de på ännu mer pengar. De kommer med största sannolikhet inte komma åt den verksamhet som genererar pengar på själva fildelningen eftersom de kommer inom kort om inte redan fixa så att det blir omöjligt att spåra upp de och istället då så riktar man in sig på de svaga i flocken istället. Problemet är också att flera personer kan ha tillgång till en och samma uppkoppling eller dator, skall man då hota med att stämma alla eller vad ? Klart man gör det, du skickar hem ett fint litet brev till vederbörande och säger åt de att hosta upp pengar annars drar dem dig till rättegång och vem fan har pengar eller advokater för 100.000-tals kr i arvode som kan försvara en ?

Fildelningen är här för att stanna, precis som kylskåpen en gång var när de började konkurera ut folk som körde ut is eller som dansbandsdöden. Det blev ett jävla liv slutet på 70-talet då man kunde börja snurra plattor ute på dansställen och då fick naturligtvis livemusiken ta ett steg tillbaka och folk som livnärade sig på detta började gorma och gasta att något måste göras för att ha kvar den levande musiken. Det handlar bara om utveckling och är man inte redo och förberedd när den kommer ja då får man kanske söka nya vägar.



Man kan sitta och skratta åt detta i år men tänk bara efter lite det är precis vad som händer nu, bara ett annat medium. Samma sak var det när kassettband och vhs kom osv. osv. det kommer alltid vara så här och kan man inte förnya sig så är det dags att byta jobb inte sparka och skrika på sina kunder för att man ligger efter i tiden.

No comments: