Monday, April 18, 2011

Omständigt...

Har ringt och fixat mig en läkartid, så den 29:e skall jag få träffa en läkare som senare remitterar mig till någon kurator, samtalsterapeut, psykolog eller dylikt. Känns lite halvomständigt men nu är det gjort i alla fall. Något jag har lärt mig de senare åren är att ibland bara ta tag i saker, även om man mår skit så måste det bli gjort och så gör jag det bara. Man får bara ställa in sig ibland, inte alltid det funkar tyvärr... när man väl får det att funka känns det bra för man tar sig själv ur sitt mående och får gjort något åt det.

Samma sak gäller när jag mår bra, när jag har ork, när jag har energi över, jag måste ta tillvara på dagarna, jag måste göra saker som jag älskar, som jag tycker är skoj, sånt som jag vill göra. Även om det är en sån liten sak som att bara göra det där som man alltid skall göra sen så känns det bra. Det är alltid du som har möjligheten att göra dagen till den bästa dagen du kan ha. Man kan inte alltid påverka saker omkring än, ibland skiter sig saker och ting för en, det händer men om man verkligen ger sig fan på att verkligen på att ha en så bra dag som du bara kan ha så kan man i slutet av dagen må så mycket bättre än om man inte gjorde detta.

Visst ibland möter man jobbiga personer, det händer saker som man inte riktigt räknat med och det regnar eller vafan det kan vara som drar ner dig vanligtvis, försök hitta något positivt, försök inte tänka på det eller bara det kanske inte är hela världen om det regnar på mig i 15 minuter, man kan alltid torka sig när man kommer hem.

Jag har verkligen försökt att må bättre, att sätta mig mer i förarsätet, att ta tag i mitt liv och försöka ha en positiv start och fortsättning på dagen, försöka hitta det där små guldkornen som kan göra ens dag. Eller så bara försöka skapa dem... jag kan knappast påstå att idag var en direkt jätte lyckad dag, jag har sovit kanske max 3 timmar inatt för att jag är korkad. Jag var helt fukkad på jobbet och fick inte direkt gjort något, allt blev bara en enda stor soppa kändes det som men jag det får fan vara värt det. Det kändes som om jag i alla fall tillfälligt gjorde någons dag lite bättre igår och om så är fallet så var det utan tvekan värt det. Det är fan för lite allmän-kärlek här i världen (skall jag säga som hatar allt och alla), känner i alla fall att jag alldeles för sällan säger hur mycket jag uppskattar saker och ting, folk gör för en, med en och allmänt bara existerar.

Som sagt även om just idag inte har varit en super lyckad dag så har jag i alla fall tagit ett steg mot att försöka göra något åt mitt mående i alla fall och det är alltid något. Kanske blir något mer gjort idag, får se men jag skall nog ge mig själv en Kaka ! och vara glad för jag kan och orkar.

1 comment:

Dom kallar mig Yngve said...

Kloka ord. Jag brukar tänka att det är sällan kan jag påverka vad som sker och inte sker omkring mig, men jag kan alltid välja hur jag vill se på det hela. Eller som Abraham Lincoln (tror jag det var) sa: "Jag tror att människor är ungefär så lyckliga som de bestämmer sig för att vara"