Wednesday, September 29, 2010

Lars Joins Flatter...

Efter tid så har de dragit igång, säkert varit igång ett tag för allmänheten också men nu har jag även skaffat mig Flattr, jag hoppas att även många mer skaffar det är ju ett utmärkt instrument att ge folk ett erkännande även om det är ett mindre erkännande så är det ändå något. Du kanske som jag hittar lite information hur du applicerar Flattr hyffsat bra till Blogger och vill ge dem en liten del av kakan denna månaden som tack, då kan du göra det. Du kanske vill ge någon lite mer av kakan för att personen har en grym blogg, då gör du det, du kanske vill ge något extra just för ett inlägg som var extra bra eller så och då gör du det.

För att kunna dela med dig eller kunna få en del av kakan som delas ut så måste du naturligtvis vara med och det kostar dig minst 2 euro i månaden vilket inte ens är 20 kr i dagens penningvärde och ju mer som går med ju mer kan man få tillbaka, kan ju bli så att man till och med går plus om man har en stor läsarkrest som uppskattar det man gör. Behöver ju inte vara en blogg men gå med vettja !
För att jag är lat så kopierar jag mitt tidigare inlägg om hur det hela funkar:

Om ni är lata, alternativt har svårt för engelska så la jag upp en egenhändig översättning nedanför filmen:



På internet kan man skapa eller ta del av material, när du skapar något finns det inget bra sätt att få betalt för materialet och när du hittar något du gillar finns det inget bra sätt att visa din uppskattning för det. Detta problemet är universiellt, för bloggare och för deras läsare, för musiker och deras lyssnare, fotografer, filmmakare, programerare och så vidare... så vi skapade Flattr för att lösa detta, så här funkar det:

Varje månad betalar Flattranvändaren en mindre summa pengar, låt oss jämföra det med en födelsedagstårta. När du har en födelsedagstårta vill du ge den till folk du tycker om, Flattr hjälper dig göra detta. Om du skapat något kan du adda en Flattrknapp till det du skapat eller ifall du hittar något du gillar och det är en Flattrknapp brevid detta så klickar man på den.

Varje knapp har en räknare som visar hur många som är villiga att ge en tårtbit för materialet. I slutet av månaden delas din tårta upp just i så många bitar som du klickat på Flattrknappar, varje bit ges till rätt skapare av materialet. Ifall du klickat på 10 knappar kommer 10 skapare kommer få en tiondel var av tårtan, ifall du klickat på 100 knappar kommer 100 skapare få en hundradel av tårtan. Bitarna må vara små men allas bitar kommer slutligen adderas, eller som vi säger i Sverige: "Många Bäckar Små, Blir En Står Å".

Som skapare kommer du få pengar du aldrig fått förut, som konsument kan du hjälpa skapare genom en liten knapptryckning, ifall du inte listat ut det så är Flattr ett ordspel för Flatter - Smicker och Flat rate - Surfa till en fast kostnad, med en fast kostnadsavgift kan du smickra folk.

No comments: