Wednesday, March 16, 2011

Chokladsås Och Colasås Är Inte Samma Sak...

Mailet till Alice In Videoland:

Asså jag har bara en lite fråga till er när det kommer till hur ni definierar er musik. Om jag har förstått det hela rätt så definierar er som Electro-Punk. Jag fick först reda på detta efter att ha kollat runt lite på nätet, trodde först det var felskrivet på en hemsida jag var inne på men sen när jag insåg att ni även själva anser er spela detta blev jag Oerhört nyfiken. Hade tidigare bara hört talas om er och """kände till er""" men aldrig direkt hört musiken men förstod att det var inom synth och electro hållet. Eftersom ni då anser er spela Electro Punk blev jag väldigt glad då jag verkligen trodde att ni spelade det då mitt favoritband nämligen Också spelar Electro Punk, Cat Rapes Dog ett svenskt band som hållt på sedan börjat av 80-talet.

Asså när man hör Cat Rapes Dog och särskilt de tidigaste låtarna (hörs fortfarnade i dagens sound) så är det ALLT MAN TROR DET ÄR, det finns liksom inget annat ord för deras musikstil än Just Electro Punk. Det är hårt, provocerande, smutsigt så som punken men istället för just kanske klassiska instrument tillhörande just punken så använder man sig mer av synthar och dylika instrument men allt andas verkligen punk och electro.

När jag sedan sätter på en av era låtar så är det något Helt annat, jag sätter på en till för att se om det inte bara var en "avstickar" och det låter ganska likadant över allt. Inget direkt fel på det och kan säkert vara ganska okej, det som "stör mig" lite är just att ni kallar det för Electro Punk när det verkligen inte "är det". Asså EBM och EDM är snarlika men inte samma sak, "synth pop" och future pop är ganska likt men future pop är Aningen hårdare och lite mer intesivt och tar man ett ytterligare steg så har du EBM. Visst finns det mycket musik som idag skapas som inte direkt låter som 80-talets EBM (helt och hållet) men det finns fortfarande där. Tar man ett steg åt något håll så hamnar man någon annan stanns, Dark Electro eller vad du nu väljer att gå.

Jag känner bara att ni det blir lite "fel marknadsföring", lite som att kalla Pet Shop Boys för typ New Wave eller något det är inte "långt ifrån" men fortfarande väldigt fel. Man blir bara lite frustrerad när man tror att något man verkligen gillar och sen så visar det sig vara något annat. Asså så som att säga att chokladsås är colasås, visst är båda ganska goda på glass men har du ställt in dig på att du vill ha colasås och är beredd på att få det och sen upptäcker när du tar första tuggan att det är chokladsås så blir man ju besviken oavsett hur god nu än chokladsås må vara.

3 comments:

sys said...

Underbart skrivet! :D

Dom kallar mig Yngve said...

Fantastiskt initiativ! Jag har länge irriterat mig på detta. Inte för att jag tycker att AiV är dåliga, tvärtom. Men electro punk är de då fan inte.

Anonymous said...

Men.. det stavas Kolasås! :P