Wednesday, October 27, 2010

Hallo To The Ween...

Så nu har jag sett nästan alla Halloween filmer som gjorts:

Halloween III - Season of the Witch
Halloween 4 - The Return of Michael Myers
Halloween 5 - The Revenge of Michael Myers
Halloween - The Curse of Michael Myers
Halloween H20 - 20 Years Later

Vad skall man säga, jag visste sedan tidigare att Halloween III suger så mycket fårpung att det inte finns, den har inget som helst med de andra filmerna att göra och var tänkt att påbörja en ny grej. De skulle göras en ny Halloweenfilm varje år med nytt tema varje år men det sket sig och man återgick till Michael och hans grej. Äger 1-5 i serien på VHS men hade inte sett de på ett bra tag och kom knappt ihåg vad som hände i någon av filmerna förutom bråkdelar.

Tyvärr går det bara utför för filmerna en efter en blir det bara sämre och sämre och de har sitt klimax i Halloween - The Curse of Michael Myers, då har man kommit på att den briljanta idéen om att blanda in det okulta och försöka förklara att han har en förbannelse över sig och att den kommer lyftas om han har ihjäl alla i sin familj.

Orkar inte direkt gå in på 4:an & 5:an, är trött...

Halloween H20 är, så där... den är inte lika usel som de andra filmerna men den har mycket att hämta, kanske kan vara så att den blir bättre om jag ser Halloween - Resurrection. Den var ganska kort och jag saknade lite mord, de var lite fantasilösa och kändes som om man kopierade en hel del saker från tidigare filmer som gjorts ikring. De har gått ifrån de tre senaste filmerna och den historien de har byggt upp och låtsas som om de inte funnits, vilket känns lite klokt för att de suger som sagt. Det har gått 20 år, Laurie har fejkat sin död och väntar fortfarande på att Michael skall komma tillbaka och avsluta det han påbörjade för 20 år sedan.

No comments: