Friday, July 23, 2010

Hycklande Girigburkar...

Fan det är synd om musikbolagen och filmbolagen nu när ingen köper brännskivor längre:
Förra året rasade betalningarna till artisterna från ersättningen för privatkopiering. Inkasseringen för inspelningsbara cd-skivor och dvd-skivor föll med omkring 30 procent. På två år har ersättningen halverats och artisterna och upphovsmännen har förlorat omkring 100 miljoner kronor i årliga intäkter. - http://www.dn.se/ekonomi/fildelarna-har-slutat-branna-cd-1.1139428
Buhu... asså först lipar de över att folk bränner och kopierar deras saker och sen när man slutar göra det så börjar de gnälla igen och vill att man skall börja ta ut avgifter på hårddiskar, telefoner, usbminnen m.m. allt bara för att man har en produkt som inte säljer så bra så anser man sig ha rätten att få in pengar oasvett vilka metoder eller lagar som skall ändras för att uppnå dessa helt bisarra mål. Har man gett sig in i leken, får man leken tåla ! Är det så att du helt plötsligt inte är bra nog och faller ur och håller på att förlora kan du inte säga stopp och begära att du skall bli särbehandlad för att du inte håller måttet. Kan inte bara artister, konstnärer osv. sluta lipa och inse att de inte i all evighet kan tro att de skall bli uppskattade och hyllade till skyarna, klipp er och skaffa er ett riktigt jobb som alla oss andra och sluta tro att ni är något !

Jag skriver, jag skapar men tro fan inte att jag lipar för att jag inte får några pengar när någon kopierar mina bilder eller citerar min text. Nä jag blir bara glad, känner mig väldigt ärad och smickrad att ens någon uppskattar det jag gör att ens komma på tanken att referera till den eller visa upp den för andra människor. Skulle någon nu mot all förmodan vilja betala mig pengar för det skulle jag inte tacka nej men jag skulle inte få hybris heller och börja stämma skiten ur alla de personer som uppskattat mina verk sedan jag började.


Jag vet att jag har sagt det förr och säkert kommer säga det igen men jag skapar fan riktiga mästerverk ibland ! Inte så ofta jag erkänner det för mig själv eller ser det men ibland så inser jag att jag lyckas få till det jävligt bra.

No comments: