Tuesday, September 18, 2012

Expert Ansöker Om Konkurs, Är Folk Ens Är Förvånade...?

Läste precis att Expert, ni vet den där svindyra elektronikbutiken du aldrig satte din fot i förutom om möjligt du var ute efter någon snuskigt bra kamera, har ansökt om konkurs. Jag fattar inte att On/Off föll först, var helt övertygad om att Siba eller snarare Expert skulle gå omkull före men men så är det. Får väl se hur länge de andra klarar sig, min fråga varför inte regeringen går in och hjälper till, de gjorde det för SAAB... Dock är ju det fulaste av allt att de ändå köpte 30 butiker förra året när On/Off konka.
Expert i Sverige ansöker om konkurs
Styrelsen i Expert AS har beslutat att med omedelbar verkan lägga ner den svenska verksamheten. Expert Sverige AB har därför idag, den 18 september, inlämnat en konkursansökan för sig och samtliga dotterbolag till tingsrätten. Konkursen omfattar det svenska huvudkontoret och 73 egenägda butiker. De 63 franchisetagarna inom Expert i Sverige omfattas inte av konkursansökan, men påverkas indirekt. Orsaken till konkursansökan är att Expert i Sverige gjort stora förluster under flera års tid. De juridiska enheter som konkursansökan gäller är Expert Sverige AB, Expert Sverige Holding AB, Expert Stormarknad Sverige AB, Esv Partner AB, Glenmarks Foto AB och Dalarnas Multimedia AB. Nordic Logistics AB berörs inte i konkursen.
Expert har de senaste åren vidtagit en rad åtgärder för att skapa lönsamhet i Sverige. Ägarna har tillfört kapital för att säkra driften och investerat i modernisering av ett stort antal. Omfattande kostnadsbesparingar har genomförts och olönsamma butiker har avvecklats. Men den hårda konkurrensen och låga marginaler i kombination med en mycket svag marknad har gjort att förlusterna fortsatt. Konkursboet kommer att genomföra en stor utförsäljning inom de närmaste veckorna. Expert beklagar de problem som konkursen skapar för alla drabbade.
Här finns mer information för:
Leverantörer 
Medarbetare
Kunder
Expert Sverige egenägda butiker (omfattas av konkursansökan): Länk till lista
Franchisebutiker (omfattas inte av konkursansökan): Länk till lista
Experts kundtjänst 08-5010 5060 kommer att hållas öppen under en övergångsperiod. - Expert.se

No comments: