Tuesday, November 9, 2010

Det Är Tisdag Idag...

I säkert över 1½ vecka så har jag gått och nojat mig över lägenhetsköpet, det slutgiltiga överförandet av pengarna... asså naturligtvis har jag gått och funderat på det längre än så men sista 1½ veckan har jag gått och mått dåligt över det, hade vanföreställningar och trodde det verkligen skulle skita sig så brutalt. Det höll det också på att göra då jag i vanlig ordning strulat till det och dragit på allt in i det sista. Skulle få låna det resterande ca 60.000 av mamma och pappa som fattades efter att jag lånat pengar av banken. Jag tog typ för givet att pappa hade sina pengar på Swedbank som jag också har och trodde naturligtvis att han skulle sagt något eller så ifall han inte hade det, hur som helst jag tänkte inte så långt och hörde av mig i söndags om överföringen (han visste visserligen om sedan en vecka tillbaka att måndag var the day men jag har ju ärvt mitt dåliga minne av honom så kan väl inte klandra honom) och det visade sig lite senare på kvällen att han hade bara lite drygt hälften av pengarna på rätt konto.

När jag insåg detta så mådde jag ännu sämre än vad jag gjort tidigare och satt bara mer eller mindre och stirrade rakt fram, jag vågade knappt röra på mig eller försöka ta mig till toan trots att jag bara väntade på att jag skulle frammana en kaskadspya, var nämligen inte helt säker att mina ben skulle bära mig. Tog ett litet tag innan jag orkade kolla med syrran om hon temporärt kunde hjälpa mig vilket hon kunde och det hela löste sig, åtminstone det jag kunde styra över.

Var lite jobbigt att vakna igår och konstatera att fortfarande inga pengar hade först över till mitt konto från banken, klockan var runt 5 på morgonen och jag skulle vara på Fastighetsbyrån och avsluta köpet, problemet var bara att det till synes fattades den lilla summan på 935 000 svenska riksdaler. Kommer dit, träffar mäklaren, säljaren och skriver på lite papper, förklarar situationen att jag fortfarnade inte sett några pengar på mitt konto och mäklaren säger att de skall kontakta banken och kolla. Jag hoppas innerligt att jag inte blivit nekad eller att det på något sätt strulat till sig med lånet så att inte pengarna kommit dit de skulle.

Det verkar som om banken tagit fel på tiden och trodde det hela skulle vara fixat till 10 istället för 9 som klockan nu gått förbi, sitter fortfarande på nålar och hoppas att det bara handlar om formaliteter. Under tiden har jag blivit överräckt nycklar, hon förklarar vilka de viktiga nycklarna är och att resterande har hon inte riktigt koll på vart det går. Då hon och hennes man köpte ett dödsbo så kom det med en hel del nycklar och de hade inte velat slänga några, varför fattar jag inte. Satt och gick igenom de i dag och det är fan 44 nycklar och 14 av dem vet jag vart de går, troligtvis kan jag slänga resterande men inte helt hundra. Skall kolla med bostadsrättsföreningen och höra vad de har att säga om det hela.

No comments: