Monday, July 13, 2009

Golvläggningen...

Jag står inför ett litet problem, jag har totalt 16.8 kvm golv och 21,14 kvm yta att täcka. Tar jag sovrummet eller köket ?

* Sovrummet är 12 kvm stort och det skulle bli 4,8 kvm golv över.

* Köket är 9.14 kvm stort och skulle ge mig 7,66 kvm golv över.

Detta är naturligtvis optimalt räknat och verkligheten brukar se lite annorlunda ut när man väl är färdig. Fördelen med att lägga i sovrummet är att det skulle bli en liknande golvgräns mellan sovrummet och gången mellan hallen och vardagsrummet precis som det är i dagsläget mellan hallen och gången samt att det kanske skulle räcka till att lägga i garderoben men där har jag dock planerat på att göra om och den är ca 3,2 kvmantagligen skulle det räcka men inte säkert. Då skulle det bli någon slags symbios och något mönster med att gången möts av 3 olika golvytor med samma parkett samt ett 4:e golv bakifrån i form av ek.

- If anyone haven't noticed it yet but my mind functions in a special way.

Det som talar för att lägga i köket är väl ah, jag vet inte riktigt... det blir parkett där istället för en möjlig laminat vilket kanske kan kännas positivt men å andra sidan så blir det i så fall laminat i sovrummet och då blir det laminat mot laminat som skulle kännas skumt samt att det skulle kosta mig mer ifall jag skulle köpa laminat till sovrummet istället för till köket. Dessutom så håller jag redan på med sovrummet och känns mer logiskt att göra klart det helt och hållet innan jag börjar med köket.

1 comment:

Noa said...

Jag känner mig hög när jag läser det här inlägget.
Är det jag..eller du?