Sunday, February 1, 2009

Det Borde Vara Kriminellt...

Asså vad skall jag säga ? Det borde fan vara kriminellt att vara så jävla bra på att laga mat som jag är, jag har sagt det förr och jag tänker fan säga det igen, jag är en jävla gud på att laga mat, det är otroligt hur jävla bra jag är. Det började ju inte jätte bra som man kan läsa i föregående inlägg men jag tog mig en paus och tog mig samman. Drog på full effekt på plattan, ställde stekpannan på och lät den bli varm. Under tiden började jag hacka upp mina grönsaker som idag var (oväntat nog) champinjoner, zuccini, paprika och rödlök (hade även vitlök men orkade inte med den). Nästan så att man borde utbilda sig till kock bara för sakens skull (eller inte).

Två saker som jag behöver konstatera först är att jag behöver fan skaffa mig en mixer alternativt en gigantisk skärbräda, eller så börjar jag bara att hacka upp alla grönsaker innan jag börjar bränna på pannan. Hur som helst så hällde jag i flytande smör och första klicken champinjoner och fortsatte lite småstressat hacka resten för att sedan hälla i resten. Oftast har jag på full effekt hela tiden men känner jag att det börjar ta lite väl lång tid så drar man ner på värmen alternativt ställer av pannan från plattan lite tills man börjar bli lite mer klar. Hackar allt i extremt små bitar, desto längre tiden går och desto mer grönsaker jag betar av desto mindre noggrann är jag tyvärr. Det är ingen hemlighet att jag
egentligen inte äter grönsaker men ändå envisas jag med att steka upp en fylld stekpanna med dem, tricket är att få det smått, oerhört smått så man slipper tugga så mycket på de. Jag har lite fobi för grönsaker.

När jag väl håller på att fräsa skiten så är det bara ta och krydda med saker du har hemma och sånt som kan verka funka (jag brukar mest ha i det mesta i kryddväg), denna gång blev det lite vitlökskrydda, curry, vitpeppar, salt, spiskummin samt sötsur chilisås. När jag verkade klar med grönsakerna (kunde säkert legat lite till) så hällde jag upp de i någon skål och började steka upp kycklingen och hade i crème fraiche, kryddade med curry och
sötsur chilisås (naturligtvis) samt lite honungsgrejs (a la bbq-style). Sen drog jag igång nudlarna och kokade upp vattnet, hällde i dem och sen ner med grönsakerna i där och lät de götta till sig.

Jävlar va gött det blev, ända som var lite synd var att jag kanske skulle haft lite mer såsiga nudlar och stekt kyckligen lite mer så att jag fått en nice stekyta men vem fan bryr sig ? Jag fick typ sitta och pausa hela jävla tiden för att det var så jävla överväldingande.

No comments: