NHL (50)...

Vancouver – San José 3–1
(0–0, 2–1, 1–0)

Andra perioden:
0–1 (1.10) Joe Pavelski 10 (Milan Michalek, Christian Ehrhoff), 1–1 (12.31) Taylor Pyatt 14 (Markus Näslund, Kevin Bieksa) spel fem mot fyra, 2–1 (14.49) Daniel Sedin 18 (Taylor Pyatt, Henrik Sedin).

Tredje perioden: 3–1 (19.50) Brendan Morrison 12 (Markus Näslund) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 24–39 (9–11, 9–23, 6–6)

Utvisningar: Vancouver: 7 x 2 min, San José: 6 x 2 min.

Publik: 18 630 (i General Motors Place)

Målvakter: Vancouver: Roberto Luongo 97,5%, istid 60.00, San José: Evgeni Nabokov 91,3%, istid 58.20

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 1, 0, 0, 29.09
Markus Näslund, f, Vancouver 0, 2, 1, 0, +1, 18.38
Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 1, 1, 0, 0, 17.13
Daniel Sedin, f, Vancouver 1, 0, 1, 0, 0, 17.01
Doug Murray, b, San José 0, 0, 0, 0, 0, 6.35

Vancouver Canucks vände ett underläge hemma mot San José Sharks och vann med 3-1 efter att två snabba mål i mittperioden. Hemmapubliken hyllade efter slutsignalen matchens store lirare, målvakten Roberto Luongo som var riktigt het. Sharks skapade tillräckligt många bra målchanser för att lämna GM Place med två poäng, men Luongo överlistade dom och vann matchen åt Canucks. Båda lagen har gått på bra senaste tiden och kämpar i toppen av sina divisioner. Canucks gick förbi Calgary Flames och upp i ledning i Northwest Division och Sharks ligger på andra plats i Pacific Division, fyra poäng efter Anaheim Ducks. Rookien Joe Pavelski gav Sharks ledningen innan hemmalaget vände på två minuter efter mål av Taylor Pyatt och Daniel Sedin. Sharks dominerade den andra perioden totalt, men Luongo räddade 22 av 23 skott. Inte ens NHL:s bästa power play lyckades överlista Canucks burväktare.