Wednesday, January 31, 2007

NHL (51)...

San José – Dallas 2–3
(1–0, 1–0, 0–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1-0 (2.18) Joe Pavelski 11 (Milan Michalek, Marc-Edouard Vlasic).

Andra perioden: 0-2 (4.06) Patrick Marleau 25 (Ryan Clowe, Joe Thornton)

Tredje perioden: 1-2 (3.56) Mike Ribeiro 7 ( - ), 2-2 (19.57) Philippe Boucher 14 (Eric Lindros, Mike Ribeiro).

Straffar: 2-3 Mike Ribeiro.

Skott: 17–28 (5-6, 7-3, 4-14, 1-5)

Utvisningar: San José: 3 x 2 min, 1 x 5 min, Dallas: 8 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Vesa Toskala 92,9% istid 64.51 (26 räddningar), Dallas: Marty Turco 88,2% istid 64.08 (15 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San José 0, 0, 0, 0, +2, 8.58
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 15.11

Mike Ribeiro hämtades in från Montréal i utbyte för backen Janne Niinimaa strax innan säsongen. I retrospektiv ser traden ut som en stöld. Medan Niinimaa knappt platsar i Montréal gör Ribeiro sitt bästa för att göra Dallas till ett topplag – som i natt. 26-åringen spräckte Vesa Toskalas nolla, spelade fram till Philippe Bouchers 2-2-kvittering 2,2 sekunder före slutsignalen och satte sedan den avgörande straffen som gav Stars segern. Ett helt okej dagsverke.

– Jag har ingen idé om hur jag lyckades görs mål, säger Ribeiro till AP om segermålet. Jag brukar inte alls vara nervös, men den här gången var jag det. Det var en ny upplevelse.

På torsdag möts lagen igen – i fotboll. Då ska nämligen några av spelarna i Sharks och Stars träffas vid HP Pavilion och sparka boll i en tunnel under arenan.