Monday, August 13, 2012

WyWallet...


WyWallet (Telia, Tele2, Telenor och 3s nya betalbolag) lanserarde den fjärde maj en betallösning för köp av mat och dryck via SMS, direkt från läktaren. Lanseringen sker i samband med Hockey-VM på Ericson Globe Arena.

Förköp av mat och dryck via SMS har en enorm potential. Vi har sett ett stort behov av snabba och säkra betalningslösningar på arenor, då det är korta pauser och extremt mycket folk som vill handla samtidigt, säger Adam Hasslert, marknadschef WyWallet.

Målet är att WyWallet ska användas på samtliga arenor vid större evenemang över hela Sverige, så som Allsvenskan i fotboll och Elitserien i ishockey, men även på andra typer av evenemang med stor publik. Det behövs ingen registrering för att börja använda tjänsten, men arenabesökarens telefonnummer får inte vara spärrat för betal-SMS. Vid en beställning får kunden information om i vilken kassa de förbeställda varorna kan hämtas, så att köpet går snabbt och smidigt. Betalningen sker via mobilräkningen. 

Betallösningen är framtagen i ett samarbete mellan WyWallet och Mobill. Mobills tekniklösning M-Event når 100 procent av alla mobiltelefonanvändare då den fungerar för alla typer av mobiltelefoner. Global Entertainment, som har hand om all servering av mat och dryck på arenorna Ericsson Globe, Hovet och Annexet i Stockholm är först ut att erbjuda lösningen.

WyWallet.se


Det är operatörerna Telia, Tele2, Telenor och Tre som skapat tjänsten och man behöver vara kund hos något av dessa företag (Halebop och Comviq går också bra) för att använda WyWallet. Play Store listar vad man kan använda tjänsten till:
* Skicka pengar direkt till dina vänner. Allt du behöver är deras telefonnummer.
Fylla på alla svenska kontantkort direkt i appen.
Betala SMS-köp (lokaltrafik, parkering, ringsignaler mm).
Göra köp i andra appar.
Handla enkelt och säkert på nätet
 
Swedroid.sehttp://www.swedroid.se/mobila-planboken-wywallet-lanseras-med-sex-operatorer-i-ryggen/
Allt detta verkar ganska schysst bara att när jag försökt regga mig så går det fan inte. Vet inte om det bara är min telefon som muppar sig för det gick fan inte via nätet heller, ringde till och med kundtjänst och de bad mig mejla mitt problem till dem så fick deras support ta tag i det.

No comments: