Monday, August 13, 2012

Barcraft...

Jag tänker inte kopiera in hela artikeln om Barcraft men en liten del samt en beskrivning från BarCraft Sverige.
Vad Är BarCraft ?
BarCraft är samlingsplatsen för eSportsintresserade. När det spelas stora dataspelsturneringar med proffs-spelare och stora pengar i priser, då sitter vi på sportbar och följer med! Intressanta matcher, engagerande kommentatorer och öl!
Tänk fotbolls-VM, fast dataspel!
...från artikeln:
Barcraftfenomenet lär ha uppstått i Seattle i USA någon gång i fjol. Sedan dess har det spritt sig till bland annat Kanada, Tyskland och Storbritannien.
Totalt finns Barcraft i 180 städer runt om i världen, i mer eller mind­re organiserad form. I Paris öppnade Europas första permanenta ”Starcraft”-bar nyligen.Ändå är det pyttesteg jämfört med Syd­korea. Där fyller ”Starcraft”-fans arenor, tv-kanaler sänder matcher dygnet runt och de bästa spelarna tjänar fantasisummor, ofta flera miljoner kronor om året.
Inbitna fans har gjort att det har uppstått en viss personkult kring spelarna. Vissa har uppnått berömmelse för sin dryga attityd, andra för sin spelstil. Svenske Marcus Thorzain Eklöf är fruktad för att han långsamt nöter ner sina motståndare. Det sägs att han dödar genom att långsamt slå motståndaren med en matsked. Det har gett honom öknamnet, eller kanske smeknamnet, Spoon Terran. (Terran är den ras av rymdvarelser han spelar som.) I dag arbetar han som professionell spelare i Sydkorea. 
Dn.sehttp://www.dn.se/spel/spel-hem/barcraft-datorspel-pa-krogen
Verkar ju fan skit nice ! Jag menar jag är inte direkt "insatt" i Star Craft så sätt men kul att titta på ändå. Det verkar dessutom köra något i Göteborg snart, hade ju varit kul att "göra något annorlunda".

MLG Summer Championship – GBG

26 augusti, 2012, 15:00 - 01:00

Restaurang Vasastan, Viktoriagatan 2A, 411 25 Göteborg

Exakta tider kommer längre fram. Kommer som vanligt att vara quiz, lotterier och lite annat skoj!!

Bord bokas direkt på Resturang Vasastan: 031-13 03 02

18 år i dörren.

https://www.facebook.com/events/416776638368715/

No comments: