Friday, July 13, 2012

Mer Från Veckan Som Gått (2)...

Google i farten igen, asså fan man använder de så jävla mycket nu förtiden. Bra eller dåligt ? En sak vet jag i alla fall att de hjälper mig att underlätta min vardag.
Ny nättjänst hjälper Göteborgs cyklister
Nu blir det lätt att välja rätt cykelväg i Göteborg. I dag lanserar Google en ny tjänst som är skräddarsydd för cyklister.

Sedan 2010 finns tjänsten i USA och Kanada, och har snabbt blivit populär. Nu finns den också i Sverige - och i ytterligare nio europeiska länder. Med ett par klick får man alternativa färdvägar, färdbeskrivningar och uppgift om avstånd och trolig färdtid.
Fast färdtiden är tveksam - det är nästan så att man kan gå samma sträcka på den tiden...
Här hittar du tjänsten
Du hittar den nya tjänsten genom att gå in på https://www.google.se/maps välja vägbeskrivningar och sedan klicka på cykelikonen. Därefter är det bara att skriva in varifrån du startar och ditt mål.
Du kan själv lägga in alternativa resvägar. Det är bara att placera sig på den föreslagna färdvägen, klicka och dra.
465 kilometer cykelbanor
Cykling blir allt populärare, inte minst i Göteborg där det finns 465 kilometer bra cykelbanor. Varje år läggs nya sträckor till. På den nya och gratis punkappen hittar du Göteborgs pumpstationer, serviceställen för cyklar och lånecyklarna Styr & Ställ.
Göteborg har också en egen reseplanerare för cyklister på nedanstående länk:
http://goteborg.trafiken.nu/sv/gbg/Cykel/Cykelplaneraren/
För cyklisterna i Göteborg har staden dessutom ordnat ett cykelkalendarium - klicka dig fram via goteborg.se 
Göteborgs Posten, http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1002817-ny-nattjanst-hjalper-goteborgs-cyklister
Andra positiva nyheter är:
Tele2 lanserar app för Wlan-samtal
Nu lanserar Tele2 officiellt en app för samtal via Wlan som funnits för nedladdning sedan en tid tillbaka. Den presenteras som en app avsedd för samtal till och från utlandet men kan även vara användbar i Sverige.
Tele2 valt att döpa appen till +46 och man betonar möjligheterna att ringa och ta emot samtal när man befinner sig utomlands till samma priser som i Sverige. Appen är gratis att ladda ner och operatören tar inte ut någon särskild avgift för att man ringer eller tar emot samtal via appen. +46 finns för Android och Iphone.
Eftersom samtalen kostar som vanliga samtal med det Tele2-abonnemang man har så är det utanför Sveriges gränser som man kan spara pengar med hjälp av +46.  Efter att ha registrerat sig kan man ringa från den vanliga kontaktlistan i mobilen. Personerna man ringer till behöver inte ha appen och hos mottagaren visas uppringarens vanliga nummer. Är man uppkopplad via Wlan när någon ringer får man först möjlighet att svara i appen, efter några signaler kopplas samtalet om till det vanliga mobilnätet.
I appen kan man välja om den alltid ska vara aktiv eller aktiveras automatiskt när telefonen känner av att man lämnat landet. Befinner man sig i Sverige sparar man inte några pengar på att använda appen, men har man dålig mobiltäckning och samtidigt tillgång till Wlan kan appen underlätta att ringa och ta emot samtal även här hemma.
Tre har en liknade tjänst och app med namnet 3Global Wifi där 100 minuters utgående samtal kostar 99 kronor. Fram tills nyligen hade Tre även två andra paketpriser för samtalsminuter med 3Global Wifi. 
Mobil.sehttp://www.mobil.se/nyheter/tele2-lanserar-app-for-wlan-samtal-1.509088.html?r=t
Det känns ju lite mer progressivt om man jämför med Telia som valt att börja blocka Skype och dylika appar för att sedan kunna ta ut en extra avgift ifall man vill använda sig av dessa tjänster. Det är ju helt absurt att göra på detta vis, precis som HAX förklarar, så skall det inte vara upp till operatören vafan jag gör med min uppkoppling.

Den låt som tyckts fastna på allas hjärnor är ju "så klart"Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) och jag vet inte om jag skall vara förvånad att jag gillar den eller att alla andra gör det men den tycks ju typ gå över många gränser när det gäller musiksmak. Hur som, även om jag kanske inte "delar" deras lilla "hat / kärlek" till låten utan mest gillar den så är detta en ganska underhållande video.

No comments: