Wednesday, May 16, 2012

Censur Är Bra Skit...

Vi gör det för ungdomarnas skull, de vet inte deras eget bästa... eller vad ?
Piratpartiet censureras i skolorna - tre dagar före valet
De väntas göra ett succéval i Tysklands största region men i skolorna blockerades Piratpartiets hemsida.
NORDRHEIN-WESTFALEN. När eleverna på gymnasieskolorna i den tyska regionen Nordrhein-Westfalen försökte gå in på Piratpartiets hemsida möttes de av ett felmeddelande. Sidan var blockerad i samtliga skolor - bara tre dagar före valet i regionen.
Rick Falkvinge, tidigare partiledare och numera politisk evangelist i svenska Piratpartiet, reagerade starkt på nyheten om det tyska systerpartiet.
– Det jag tänkte var en blandning av "klantskallar!" och "nej, inte nu igen", säger han till Nyheter24.
Anledningen till blockeringen var enligt Welt Online frågan om legalisering av cannabis, något som det tyska Piratpartiet driver. Partiets sajt faller därmed under kategorin "illegala droger". Det är särskilt partiprogrammet som blockerats, något som upptäcktes av studenterna på en av skolorna. Var med om samma sak i Sverige 2006
Svenske piratpartisten Rick Falkvinge jämför med en händelse inför valet 2006 när Piratpartiets sajt censurerades för samtliga offentligt anställda i Västra Götaland.
– Det är klart det påverkade vår valkampanj, det ska ju inte få förekomma överhuvudtaget. Som tur var lyckades vi uppmärksamma folk på det så att censureringen plockades bort, säger han.
Efter att frågan uppmärksammats meddelade tillverkaren bakom filtret skolorna använt sig av att anledningen var ett okänt fel i systemet och att hemsidan ska gå att se igen inom 24 timmar. Enligt flera undersökningar inför valet kommer Piratpartiet att gå framåt rejält i söndagens val och väntas ta cirka en tiondel i delstatsparlamentet. Nationellt beräknas de ha cirka 14-15 procent av opinionen. - Nyheter24.se, vet att jag var lite "sent ute" men ha lite förståelse.
Men för att "gottgöra" detta så hände det här för ett par dagar sedan:
Det tyska Piratpartiet blir en allt starkare kraft att räkna med i tysk politik. Idag fick partiet drygt 7 procent av rösterna i delstatsvalet i Saarland och kommer nu in i sitt andra delstatsparlament efter Berlin där man lyckades i höstas.
Valet i Saarland blev också en stor framgång för förbundskansler Angela Merkels kristdemokrater, men ytterligare en mycket stor motgång för regeringspartnern FDPKristdemokratiska CDU vann idag en tydlig valseger i delstatsvalet i Saarland, en av Tysklands minsta delstater, i det sydvästra hörnet av landet. Partiet fick strax över 35 procent av rösterna och kommer nu förmodligen bilda regeringskoalition i delstaten tillsammans med socialdemokratiska SPD som fick drygt 30 procent av rösterna. En klar ökning men ändå mindre än vad partiet hoppades på. Valet blev dock ytterligare en mycket stor motgång för Angela Merkels regeringspartner, liberala FDP som bara fick drygt 1 procent av rösterna och inte får några platser i delstatsparlamentet. Partiet riskerar, om utvecklingen fortsätter, även åka ur förbundsdagen nästa år.
Tredje största parti blev vänsterpartiet Die Linke med 16 procent, vilket dock var en klar tillbakagång sen förra valet. Men största utropstecknet i Saarland måste man dock sätta bakom Piratpartiet som fick 7.4 procent av rösterna, klart över 5 procentspärren. Partiet blev därmed större än miljöpartiet. Piratpartiet fanns knappt i delstaten när nyvalet utropades för några månader sedan och att man på så kort tid ändå lyckades komma in i ett andra tyskt delstatsparlament visar att Piratpartiet börjar bli på riktigt allvar i tysk politik. - Sverigesradio.se
Önskar bara att det kunde ske något liknande i Sverige.

No comments: